Share This Post

Nieuws

Communicatieweekend 2017

Update:
Helaas was de locatie niet beschikbaar voor het communicatieweekend! Omdat het te kort dag was om iets anders te organiseren is het communicatieweekend geannuleerd.
Wij gaan kijken of wij een alternatief kunnen organiseren.!
Piet Papavoine
Op de avond voor het communicatieweekend georganiseerd door Cathelijne en Joost wil ik melden, dat wij wederom, ook weer een communicatieweekend georganiseerd door Fontys Hogeschool willen gaan organiseren.
In oktober 2015 is er al eens een Communicatieweekend geweest van Fontys Hogeschool en wij willen graag weten of er animo is voor een tweede sessie!
De planning is om dit 8 t/m 10 september 2017 te organiseren wederom in Valkenburg (Limburg).
Dit valt helaas het weekend voor de familiedag.
Als U mee wilt doen kunt U dat kenbaar maken door te reageren op de post in de PittHopkins google groep.
Hieronder is de text gekopieerd van de uitnodiging van het vorige communicatieweekend. Op de website van Pitt Hopkins kunt U de ervaringen van het vorige communicatieweekend terug lezen.
De communicatie met kinderen met het Pitt Hopkins syndroom verloopt niet gemakkelijk. Dat is jammer want goede communicatie kan voorkomen dat onze kinderen geïrriteerd raken, boos worden of zelfs gefrustreerd raken.

Onduidelijke, onvolledige communicatie of communicatie die niet binnenkomt bij onze kinderen kan zorgen voor belemmeringen in de ontwikkelingen.

Redenen te over om dit jaar de communicatie met onze kinderen centraal te stellen.

Om de communicatie te verbeteren hebben we contact gezocht met Fontys hogeschool afdeling logopedie in Eindhoven en besloten om een communicatieweekend te organiseren.

Doel
Er zal algemene basisinformatie over communicatie worden verstrekt. Elk gezin krijgt een logopedie student toegewezen die zal helpen om de communicatie met uw kind te verbeteren. Hiervoor kunt u zelf praktijksituaties inbrengen.
Organisatie
De organisatie van dit weekend is een initiatief van de Stichting Pitt Hopkins syndroom in samenwerking met Fontys hogeschool afdeling logopedie .
Dit weekend wordt gehouden bij de stichting WigWam in Valkenburg in Zuid Limburg. Mogelijk kan er ook gebruik gemaakt worden van de “kindervallei “het Ronald Macdonald huis.

Bij de stichting WigWam kunnen dat weekend maximaal 6 gezinnen worden gehuisvest, dat bepaalt dan ook het maximaal aantal deelnemers aan dit weekend.
Snel aanmelden is dus noodzakelijk.

Wat is Fontys:
Fontys verzorgt de logopedie opleiding in Nederland, 9 ouders doen al mee in een eerder  project “praten kan ik niet…, maar communiceren wil ik wel”. Dit project loopt al ruim 2 jaar en heeft tot doel kinderen tussen 4 en 14 jaar en hun ouders handvaten te bieden om met elkaar te kunnen communiceren.

De kennis die Fontys al heeft en de specifieke kennis die in dit project met onze PTHS kinderen is opgedaan zal volledig worden ingezet in het (oefen) weekend vrijdagavond 2 oktober t/m zondag 4 oktober.

Kosten
De kosten van het weekend zullen voor een groot deel worden gedragen door de stichting Pitt Hopkins syndroom.

Share This Post

Leave a Reply

Lost Password

Register