Share This Post

Nieuws

Familiedag 2016

Familiedag 2016

SONY DSC

Zaterdag 24 september 2016 was het tijd voor de Pitt Hopkins familiedag !

Er waren 17 Pitt Hopkins kinderen met hun vaders, moeders, broertjes en zusjes aanwezig. En met ons ook een paar opa’s en oma’s. In totaal waren we met ongeveer 70 personen.

Voor de locatie was deze keer gekozen voor Landhoeve Zwieseborg in Loosen nabij Hardenberg in Twente.

dsc_0919

Na de ontvangst met koffie of thee met twentse krentenwegge werden we in groepen verdeeld voor de verschillende activiteiten, te weten:

Huifkarrijden,

dsc_0940dsc_0917

Vaartocht,

dsc_0942dsc_0950

de rolstoeltoegankelijke uitkijktoren in het natuurgebied naast de Zwieseborg

SONY DSC

SONY DSC

en de Kinderboerderij bezoeken.

dsc_0983dsc_0973

Het was een mooie zonnige dag die de Zwieseborg goed tot haar recht deed komen. Er is een kinderboerderij met een mooi toegankelijk erf waar van alles te doen was voor de kinderen zoals een springkussen, blikken omgooien met een bal, skelteren en er was een ruimte waar de kinderen cavia’s en konijnen kunnen aaien en vasthouden.

Voor de volwassenen de gelegenheid om naast het genieten met en van onze kinderen ook met elkaar in gesprek te gaan. Het verbaast ons steeds weer hoe fijn maar ook hoe gemakkelijk dit gaat. Het voelt echt als een familie.

Na een heerlijke lunch stond voor onze groep de huifkar getrokken door een traktor, op ons te wachten. Nadat iedereen zijn plekje had ingenomen vertrokken we voor een tocht door de omgeving. Twente is mooi ! Na een lange en mooie tocht kwamen we aan bij een aanlegplaats van een rondvaartboot. De groep van de rondvaartboot stapte over in de huifkar en onze groep stapte over in de rondvaartboot. Die voerde ons over de Overijselse Vecht terug naar de Zwieseborg.

SONY DSC

Daar aangekomen was het tijd voor een drankje op het terras en konden de kinderen daar naar hartelust spelen en de volwassenen weer met elkaar praten en ervaringen uitwisselen. Wij, als opa en oma van een Pitt Hopkins-kleindochter, ervaren dat als zeer waardevol.

SONY DSC

dsc_1003Om vijf uur was het tijd voor het avondeten en dus werd er gesmuld van de patat met een frikandel en/of kroket. De vermoeidheid van de dag sloeg bij sommige kinderen begrijpelijkerwijs toe dus werd er langzamerhand afscheid genomen.

Al met al voor ons een geweldige dag met buitengewoon mooi weer op een erg mooie locatie en een erg goede organisatie. Marjel Kruimelaar en Marleen Papavoine en het personeel van de Zwieseborg willen wij daarvoor hartelijk danken.

Joke en Joost Talma, opa en oma van Inge.

 

Share This Post

Leave a Reply

Lost Password

Register