Share This Post

Nieuws

Speelgoed Hogeschool Amsterdam

Speelgoed Hogeschool Amsterdam

Voor het 4e jaar op rij hebben een groep ICT-studenten van de Hogeschool van Amsterdam speelgoed ontwikkeld voor kinderen met het Pitt Hopkins syndroom.

Door kleur, geluid en speciale vormen van licht toe te voegen aan het zowel nieuw ontwikkelde als bestaande speelgoed wisten de studenten in te spelen op de behoeften van zowel de kinderen als hun ouders.

Op dinsdag 26 mei 2015 hebben verschillende kinderen met dit zeldzame syndroom het speelgoed kunnen testen.

Één van die kinderen is Noah van 3 jaar. Voor Noah en zijn vader was dit de eerste keer dat ze in contact komen met andere kinderen en ouders van kinderen met het Pitt Hopkins syndroom, en daarom meteen een bijzondere ervaring.

Enthousiaste studenten staan in tien groepen klaar om hun “uitvinding” te demonstreren. Nadat de studenten hun uitleg hebben gegeven, krijgt Noah de kans het spel aan zijn kritische blik te onderwerpen. Zeer gefocust slaat hij op de knoppen, en zwaait vervolgens enthousiast met  zijn armen en benen als er geluid uit komt. Vooral de spellen met ronde voorwerpen kunnen op Noah zijn goedkeuring rekenen. Ook toont hij aan dat niet alle uitvindingen bestand zijn tegen zijn kracht. Voor de studenten een mooie kans om hun uitvinding verder te ontwikkelen. Al met al een zeer geslaagde dag.

Share This Post

Leave a Reply

Lost Password

Register