Doneren
Doneren

Wildcard verkregen van ifunds

Geschreven door Ernst op 8 november 2023

Origineel bericht van ifunds op LinkedIn:

"Op de Vakdag Fondsenwerving maakten we kennis met Joke Talma en Joost Talma, van STICHTING PITTHOPKINS SYNDROOM. Het werd een boeiend gesprek over ambities, uitdagingen en het belang van fondsenwerving voor een kleine stichting die voor grote doelen gaat.

En het is ook een precair thema: het verband tussen de middelen en mogelijkheden van kleine goede doelen en de hoeveelheid mensen die geraakt worden door de problematiek die door die kleine goede doelen wordt aangepakt.

Ervaren fondsenwervers weten immers: hoe groter het probleem en hoe meer mensen erdoor geraakt worden, hoe groter het urgentiebesef bij meer mensen. En dat heeft weer gevolgen voor de mate waarin er middelen beschikbaar worden gesteld voor het uitvoeren van de missie. Dat werkt ook de andere kant op: hoe minder mensen er worden geraakt, hoe uitdagender het is om fondsen te werven. Zo ook voor de Stichting Pitt Hopkins Syndroom die als kleine stichting hard moet werken voor een bescheiden hoeveelheid donateurs.

We besloten om de stichting een "wildcard" voor onze winactie te geven, omdat we vinden dat ook kleine goede doelen een steuntje in de rug verdienen.

En omdat Joke heel goed snapt dat data en technologie een belangrijke rol spelen bij succesvolle fondsenwerving.

Maar genoeg hierover, laten we het over Stichting Pitt Hopkins hebben!

Wat doet Stichting Pitt Hopkins?
De stichting stelt zich ten doel informatie die betrekking heeft op PTHS te verzamelen en deze informatie te delen. Te delen met ouders en verzorgers maar ook met doctoren, artsen en onderzoekers. Bovendien stelt de stichting zich ten doel om de kennis over PTHS breder kenbaar te maken. Dat wordt in Nederland gedaan zodat meer publiek en meer zorgprofessionals met het syndroom bekend worden. Maar er wordt ook contact gezocht met kennisplatforms in het buitenland.

Ifunds doneert deze mooie winnaar van de prijsvraag €100,- ter ondersteuning van hun mooie missie.

Doe jij mee? Doneer dan via de link hieronder.

Ken je anderen die ook door deze ziekte geraakt worden?

Deel deze post dan met anderen! Samen maken we echt een verschil.

https://lnkd.in/e6HZ-gR3"

Related Posts

crossmenuarrow-down