Doneren
Doneren

Voorlichting 'Ondersteunende Communicatie' 10 april 2022

Geschreven door Ferdy op 23 december 2021

Dankzij een subsidie van ZonMw is het mogelijk om voorlichting te geven over Ondersteunde Communicatie (OC). Met OC wordt bedoeld alle vormen en manieren om de bestaande communicatie aan te vullen. Denk aan gebaren, pictogrammen, foto’s of verwijzers.

De voorlichting wordt gegeven door Mannin de Wildt, moeder van een meisje dat een spraakcomputer gebruikt en Maartje Radstaake, orthopedagoog. Beiden hebben ruime ervaring in het gebruik van OC. De voorlichting is bedoeld voor iedereen die omgaat met kinderen én volwassenen met Pitt Hopkins, ouders, begeleiders, leerkrachten, therapeuten en behandelaren. Je kunt deze informatie verder delen.

In de voorlichting wordt de Leidraad Ondersteunde Communicatie besproken, hierin wordt uiteengezet wat OC is en hoe je die kunt inzetten in het dagelijks leven. De leidraad vind je op de vernieuwde website van PTHS.

Datum: Zondag 10 april 2022
Tijd: 10.30 uur tot 14.30 uur.
Plaats: Japarastraat 2, 3029 NA Rotterdam (Goed bereikbaar met OV)
Het is niet gewenst dat de kinderen meekomen. Dit leidt te veel af.

Aanmelden vóór 1 maart 2022 via joost@pitthopkins.nl

Inschrijfgeld: per ouderstel/persoon  € 30,- op rekeningnummer:  NL93 ABNA 0622 5111 30 t.n.v. stichting Pitt Hopkins Syndroom. Dit bedrag wordt terug gestort na deelname of afgelasting (wegens corona maatregelen bv.).

Afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen (1,5 mtr. afstand houden ed.) kijken we hoeveel deelnemers er mogelijk zijn. Daarom de regel : toegang op volgorde van ontvangen inschrijvingen.

Laten we hopen dat corona geen streep zet door deze dag.
Wij wensen jullie gezellige feestdagen en een mooi, gezond 2022.

 

Related Posts

crossmenuarrow-down